CÍM:  1082 Budapest,
  Kisfaludy u. 21.
TEL:  +36 1 323-0773
FAX:  +36 1 210-0917
EMAIL: eszerviz@computertex.eu
rendszergazda@computertex.eu
SKYPE: computertex_lanshop
NYITVATARTÁS:  Hétfőtől - péntekig
  9 - 16 h


Kezdőlap     Kapcsolat     Távsegítség     Jogi nyilatkozat     
A távoli segítségnyújtó program (VNC) letöltése és telepítése

 

A távoli segítségnyújtó program (VNC) letöltése és telepítése

 

 

Az internet böngésző msorába (vagy az alábbi hivatkozásra kattintva) érhető el a program letöltőoldala:

www.realvnc.com/download.html

 

 

Itt a Download gombra kattintva indíthatjuk el a letöltési folyamatot (piros nyíl):

 

 

A  letöltés  az  alábbi  kérdőív  kitöltése  után  indítható  el.  A  kérdőívet  értelemszerűen  kell kitölteni (Name Név, Organisation Cégnév, Category personal/magánszemély vagy company/vállalat kiválasztása célszerű, a deploymenthez azt kell kiválasztani, hogy hány db. számítógéppel rendelkezünk). Ezután a download gombra kattintva indíthatjuk el a letöltést.


 

Ha ezzel megvagyunk kiválaszthatjuk, hogy melyik  programverziót töltjük le. Itt a Free, Windows alá készült, futtatható változatot válasszuk.

 


A  kattins  után  el  kell  fogadnunk  a  felhasználói  és  licenc  szerződés  feltételeit,  így megkezdődik a tényleges letöltés. Figyelem! Ha ezt nem tesszük meg, akkor nem fogjuk tudni elindítani a letöltési folyamatot!

 

 

A  következő,  megjelenő  ablak,  a  file  letöltés  ablaka.  Kiválaszthatjuk,  hogy  menteni szeretnénk-e a programot, vagy csak futtatjuk az ideiglenes tároló mappából. Az egyszerűség kedvéért válasszuk a Megnyitás gombot.

 


A néhány másodperces letöltés befejezése után megnyílik a programtelepítő ablaka, ahol a

Next gombra kattintva elindíthatjuk a telepítést.

 

 

A következő ablakban ismét el kell fogadnunk a felhasználó licenc szerződés feltételeit, majd a Next gombra kattintva léphetünk tovább.

 


Most kiválaszthatjuk a telepítés útvonalát (ezt célszerű az alapértelmezett útvonalon hagyni), majd a Next gombra kattintva tovább léphetünk.

 

 

Kiválaszthatjuk,  hogy  melyik  üzemmódjait  telepítjük  a  programnak  (ezt  is  hagyjuk  a felbukkanó alapértelmezett beállításon), majd ismét Next gomb.

 


Ezután a program megkérdezi, hogy a start  menü melyik alcsoportjába kerüljön a program

(ezt is hagyjuk az alapértelmezett beállításon).

 

 

A következő kérdés arra vonatkozik, hogy milyen parancsikonok jöjjenek létre (első blokk), illetve, hogy milyen formában fusson a számítógépen a program (második blokk). Ha nem szeretnénk az asztalon parancsikont létrehozni, akkor a pipát vegyük ki a „Create a VNC Viewer desktop icon”, ha pedig azt szeretnénk, hogy a gyorsindítás menüben legyen új ikonja, akkor pipáljuk be a „Create a VNC Viewer Quick Launch icon”-t. Next – továbblépés.

 


A telepítés elindítása előtt még egyszer ellenőrizhetjük a beállításokat, majd az Install gombra kattintva indíthatjuk el a telepítést.

 

 

A telepítés befejezése után elindul a program.  Ekkor már csak a jelszó beállítására van szükség. Ehhez a „VNC password authentication t kell kiválasztanunk, majd a Configure gombra kattintani.

 


Állítsunk be egy általunk ismert jelszót, amely csak ékezet nélküli kisbetűket tartalmaz! Ezt a jelszót kell majd megadni a technikusnak, amennyiben on-line javítást igénylünk. A jelszót kétszer kell begépelni a félreütés elkerülése végett.

 

 

 

Ezután még egyszer láthatunk a licencfeltételekről információt, kattintsunk a Next gombra.

 

 

 

A telepítésből már csak annyi van hátra, hogy nyugtázzuk azt, és ezzel bezárjuk a telepítőt.

 

 

 

A sikeres telepítést a tálcán, az óra mellett található, VNC ikon jelzi:

 


Ha Windows XP-t használunk, mindenképpen olvassuk tovább, egyébként befejezk a telepítést, és már csak a dokumentum végén található, hogyan tudom meg az ip címemet részre van szükségünk!

 

Amennyiben Windows XP Service Pack 2 operációs rendszert használunk, akkor a beépített tűzfalat is meg kell tanítani”, hogy átengedje a távelérési programot.

 

A Start menüben a Vezérlőpultra majd a rendszer ikonra kattintva az alábbi ablak nyílik meg. A Rendszer blokk alatt látható, hogyha az operációs rendszerünk bír a 2. javítócsomaggal.

 

 

A Windows tűzfal megnyitásához a Vezérlőpulton a Windows tűzfal ikonra kell kattintani, majd a Kivételek fülre.

 


Amennyiben a Programok és szolgáltatások  között nem látunk VNC Server, vagy winvnc bejegyzést, akkor azt hozzá kell adnunk. Kattintsunk a Program hozzáadaása… gombra.

 

 

 

A Tallózás gombra kattintva tudjuk kézzel megkeresni a programot.

 


A   felbukkanó   ablakban   tallózzunk   el   a   C:\Program   Files\RealVNC\VNC4\winvnc4

programhoz.

A program kiválasztása után a megnyitás gombra kell kattintanunk.

 

 

A felbukkanó ablakban először ellenőrizzük le, hogy az elérési út megegyezik-e a fent leírttal, és ha igen, akkor kattintsunk az OK gombra.

 


Ellenőrizzük le, hogy a Programok és szolgáltatások között megjelent a winvnc4 bejegyzés, majd kattintsunk az OK gombra.

 

 

Amennyiben  ezt  megtettük  a  számítógép  képes  az  Ön  által  beállított  jelszó  segítségével távkapcsolat létesítésére.


Hogyan tudom meg az IP címemet?

 

 

A  sikeres távoli csatlakozáshoz  szükségünk van az Ön  számítógépének  az  IP  mére, amelynek segítségével fel tudjuk építeni a távoli segítségnyújtáshoz szükséges kapcsolatot.

 

 

Ehhez az alábbi weblapra kell lépni.

 

 

www.whatismyip.com

 

Az itt található, pontokkal elválasztott négy számjegyre lesz szüksége a technikusainknak, hogy felépítsék a távoli hozzáférési kapcsolatot.

 

Forródrót: +36 1 323-0773

Online technikusaink várják, hogy segítségére lehessenek!

Szolgáltatásaink:

ComputX-ePC

Távoli számítógép javítás: dőljön hátra és figyelje, ahogy távolról kijavítjuk számítógépének hibáit.

ComputX-ePrint

Távoli és helyszíni nyomtató javítás: nyomtató driverek frissítése, helyes konfigurálása. Szeparátor csere a helyszínen kb 20 perc. Ezzel a lapbehúzási hibák azonnal megszűnnek.

ComputX-eData

Távoli adatmentési szolgáltatás: soha nem veszíti el dokumentumait, képeit vagy akár a teljes merevlemezének tartalmát, ha vannak biztonsági másolatai.

ComputX-eSpy

Távoli kémprogram-, illetve vírus eltávolítás: megszüntetjük a váratlanul előugró üzeneteket, és felgyorsítjuk számítógépét távoli karbantartó szolgáltatásunkkal.

ComputX-eSoftware

Szoftver támogatás és telepítés: képzett technikusaink távoli hozzáférés segítségével telepítik a legnépszerűbb programokat, valamint segítenek a használatuk közben felmerült kérdésekben. Szoftver jogtisztaságifelülvizsgálat. Szoftver leltár és a szoftver etikai kódex elkészítése.

ComputX-eClean

Távoli számítógép karbantartás: miért várnánk meg, míg megjelennek a hibajelenségek? Kollégáink biztonságosan karbantartják számítógépét.

ComputX-eSupervisor

Virtuális rendszergazda szolgáltatás: biztosítjuk mindazon előnyöket, amelyekkel egy helyi rendszergazda alkalmazása jár, jóval alacsonyabb költséggel.

Személyre szabott szerződések: kérésre az ön otthoni vagy üzleti igényeihez igazítjuk szolgáltatásainkat

   
Tudásbázis      GYIK     


Riasztók, Spy és IP kamerák, videorendszerek

Vásárlás elött nézzen be hozzánk!

Copyright © 2006 ComputErtex   Powered by e-Szolgálat