CÍM:  1082 Budapest,
  Kisfaludy u. 21.
TEL:  +36 1 323-0773
FAX:  +36 1 210-0917
EMAIL: eszerviz@computertex.eu
rendszergazda@computertex.eu
SKYPE: computertex_lanshop
NYITVATARTÁS:  Hétfőtől - péntekig
  9 - 16 h


Kezdőlap     Kapcsolat     Távsegítség     Jogi nyilatkozat     
Távsegitség - online hibaelháritás

Távsegitség  - online hibaelháritás

 

Mit mond erről a MICROSOFT:


A Windows XP Professional számos, a technikai problémák megoldásának megkönnyítését szolgáló funkciót tartalmaz, így több időt és energiát szánhat a munkára, és kevesebbet kell törődnie a számítógép megfelelő működésével.

Távsegítség
A Windows XP Professional Távsegítség szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a problémák megoldása érdekében másokkal ossza meg a számítógép vezérlését. Ha engedélyezi, egy Windows XP rendszert futtató munkatárs vagy szakértő távolról is hozzáférhet a számítógéphez, megtekintheti a felhasználói képernyőt, és a számítógép vezérlését is átveheti a probléma megoldása érdekében. Ha pedig történetesen Ön a szakértő, távolról segíthet mások problémáinak megoldásában.

Segítségkérés a Windows Messenger programmal vagy e-mailben.
A távsegítséghez leggyorsabban egy valós idejű kommunikációs program, a Windows Messenger használatával találhat partnert, de e-mailben is felkérhet valakit a segítségnyújtásra. Azt is megteheti, hogy kitölt és fájlként ment egy felkérési űrlapot, majd e-mailben elküldi egy webalapú szolgáltatás, például a Hotmail webalapú e-mail szolgáltatása segítségével.

Biztonság és felügyelet
A Távsegítség számos biztonsági funkciót tartalmaz a számítógéphez, illetve a távoli munkamenethez való illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében. A munkamenet közben teljes vezérléssel rendelkezik számítógépe felett, és figyelheti a segítségnyújtó minden műveletét. A munkamenet bármikor megszakítható.

Távsegítség kérése

Néha a segítség legjobb módja a megoldás bemutatása. A Távsegítség szolgáltatással egyszerűen rákapcsolódhat egy távoli számítógépre kompatibilis operációs rendszert (például Windows XP) futtató saját gépén keresztül, és segítséget nyújthat a probléma megoldásában.

 

A Távsegítség utasításait követve egyszerűen, a Windows Messenger Service szolgáltatáson keresztül küldött üzenettel vagy e-mailben kérheti fel a technikust arra, hogy kapcsolódjon az Ön számítógépéhez. Ha a kapcsolat létrejött, a technikus láthatja az Ön képernyőjét, és valós időben megbeszélhetik a képernyőn látottakat. Az Ön engedélyével a technikus akár saját egerével vagy billentyűzetével is dolgozhat az Ön gépén.

 

A Távsegítség elindítása

Kattintson a Start menüben a Súgó és támogatás parancsra.

Kattintson a Segítségnyújtó meghívása a számítógéphez történő csatlakozásra a Távsegítség szolgáltatással elemre.

 

 Megjegyzés

 

Önnek és a szervizesnek is Windows Messenger Service szolgáltatást vagy valamilyen MAPI-kompatibilis e-mail fiókot (például Microsoft Outlook vagy Outlook Express) kell használnia.

A Távsegítség szolgáltatás használatához mindkét félnek internetkapcsolattal kell rendelkeznie.

Ha helyi hálózatban dolgozik, a tűzfal megakadályozhatja a szolgáltatás igénybe vételét. Ebben az esetben a szolgáltatás használata előtt konzultáljon a rendszergazdával. Ha nem működik, kérje meg a rendszergazdát, hogy vegye fel a 3389-es portot.

 

Ha valamilyen okból kifolyólag nem tudna felkérést küldeni e-mailben vagy a Windows Messenger Service segítségével, létrehozhatja a felkérést és mentheti is. A Távsegítség első lapján kattintson a Meghívás segítségnyújtásra elemre. A következő lapon kattintson a Felkérés mentése fájlként (speciális) elemre, és kövesse az utasításokat a fájl mentéséhez. A mentett felkérést ezután bármilyen módon hajlékonylemezre vagy megosztott hálózati helyre mentheti, illetve más e-mail szolgáltatás, FTP-kapcsolat, stb segítségével elküldheti.

 

A hatékonyságot a Vezérlőpulton a Megjelenítés beállításai között található Színminőség beállítással javíthatja, amely csökkenti a képernyőn megjelenített színek számát.

A nézet javításához kattintson a Tényleges méret vagy az Ablakméretnyi gombra. Méretezett nézetben többet láthat a felhasználó képernyőjéből, de kicsinyítve. Tényleges méretben való megtekintés esetén a képernyőből kevesebbet, de tényleges méretben láthat.

 

 

 

Segítségnyújtás az interneten

 

 

A Távsegítség szolgáltatással lehetővé teheti mások számára, hogy az interneten keresztül csatlakozzanak a számítógépéhez, csevegjenek és figyelemmel kísérjék munka közben a gép képernyőjét. Az Ön engedélyével az illető használhatja a billentyűzetet és az egeret is a probléma közös megoldásához.

 

Kapcsolat nélküli segítségnyújtás

Ha nem csatlakozik az internethez, a következő eszközök segítik a problémamegoldást:

 

A sajátgép adatai az éppen telepített hardverről ad információt, így a lemezmeghajtókról, a szoftverről és a szabad memóriáról. Megtekintheti a számítógéprendszer állapotára vonatkozó diagnosztikai adatokat is.

A Speciális rendszerinformáció és a Rendszerkonfigurációs segédprogram technikai adatokat szolgáltat, amelyek segítenek a tanácsadó szakembereknek a probléma megoldásában.

 

 

Jelszavak használata a távsegítséghez

 

Ha a felkérést e-mail üzenetben küldi, adjon meg jelszót annak érdekében, hogy számítógépéhez a segítségnyújtón kívül más ne férhessen hozzá.

 

Az erős jelszavak fontosak, mert a jelszavak feltörésére használt eszközök és számítógépek folyamatosan fejlődnek. Egy jelszó feltörése, ami régebben hetekig tartott, ma csak órák kérdése.

 

Ne feledkezzen el a jelszó közléséről (például e-mail üzenetben). Ha jelszót ad meg, azt a felkért személynek ismerni kell, máskülönben nem tud az Ön gépéhez kapcsolódni. A jelszót a program nem küldi el automatikusan a felkért személynek.

 

A jelszó:

 

Legalább hét karakter hosszú legyen.

Tartalmazzon betűket, számokat és szimbólumokat.

A szimbólumkarakterek közül legalább egyet tartalmazzon a második és a hatodik betűhely közötti helyek valamelyikén.

Lényegesen különbözzék a korábbi jelszavaktól.

Ne tartalmazza a felhasználó nevét vagy felhasználónevét.

Ne legyen gyakran használt szó vagy név.

 

Távirányítás leállítása a Távsegítség szolgáltatással

 

A csevegőablakban kattintson a Leállítás gombra.      -vagy-

 

Nyomja meg az ESC billentyűt (ez a billentyűzet jobb felső részén található).

 

Ha kapcsolatot meg kívánja szakítani, de a Távsegítség ablakot nem szeretné bezárni, kattintson a Kapcsolat bontása gombra. A kapcsolat bontásához és a Távsegítség ablak bezárásához kattintson az ablak jobb felső részén található Bezárás gombra.

 

 

Mit jelent a … ? (néhány fogalom magyarázata)

 

 

Távelérés

Az integrált Útválasztás és távelérés szolgáltatás azon része, amely a hálózat távelérését biztosítja az otthon dolgozók, a nem állandó helyen dolgozók és több fiókiroda kiszolgálóit figyelő és kezelő rendszergazdák részére. A Windows operációs rendszert és Hálózati kapcsolatok szolgáltatást futtató számítógépről a felhasználó betárcsázással távolról is elérheti saját hálózatát, és igénybe veheti a szolgáltatásokat (például fájl- vagy nyomtatómegosztást, elektronikus levelezést, feladatütemezést vagy adatbázis-elérést).

 

távfelügyelet

A számítógép rendszergazda által végzett felügyelete egy másik, az előzőhöz hálózaton keresztül kapcsolódó számítógépről.

 

távoli eljáráshívás (RPC)

Olyan üzenetátadási szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy az elosztott alkalmazások a hálózat különböző számítógépein futó szolgáltatásokat hívjanak meg. A számítógépek távfelügyelete során használják.

 

távoli számítógép

Olyan számítógép, amelyet csak kommunikációs vonalon át vagy kommunikációs eszköz (például hálózati kártya vagy modem) segítségével lehet elérni.

Forródrót: +36 1 323-0773

Online technikusaink várják, hogy segítségére lehessenek!

Szolgáltatásaink:

ComputX-ePC

Távoli számítógép javítás: dőljön hátra és figyelje, ahogy távolról kijavítjuk számítógépének hibáit.

ComputX-ePrint

Távoli és helyszíni nyomtató javítás: nyomtató driverek frissítése, helyes konfigurálása. Szeparátor csere a helyszínen kb 20 perc. Ezzel a lapbehúzási hibák azonnal megszűnnek.

ComputX-eData

Távoli adatmentési szolgáltatás: soha nem veszíti el dokumentumait, képeit vagy akár a teljes merevlemezének tartalmát, ha vannak biztonsági másolatai.

ComputX-eSpy

Távoli kémprogram-, illetve vírus eltávolítás: megszüntetjük a váratlanul előugró üzeneteket, és felgyorsítjuk számítógépét távoli karbantartó szolgáltatásunkkal.

ComputX-eSoftware

Szoftver támogatás és telepítés: képzett technikusaink távoli hozzáférés segítségével telepítik a legnépszerűbb programokat, valamint segítenek a használatuk közben felmerült kérdésekben. Szoftver jogtisztaságifelülvizsgálat. Szoftver leltár és a szoftver etikai kódex elkészítése.

ComputX-eClean

Távoli számítógép karbantartás: miért várnánk meg, míg megjelennek a hibajelenségek? Kollégáink biztonságosan karbantartják számítógépét.

ComputX-eSupervisor

Virtuális rendszergazda szolgáltatás: biztosítjuk mindazon előnyöket, amelyekkel egy helyi rendszergazda alkalmazása jár, jóval alacsonyabb költséggel.

Személyre szabott szerződések: kérésre az ön otthoni vagy üzleti igényeihez igazítjuk szolgáltatásainkat

   
Tudásbázis      GYIK     


Riasztók, Spy és IP kamerák, videorendszerek

Vásárlás elött nézzen be hozzánk!

Copyright © 2006 ComputErtex   Powered by e-Szolgálat